Пн. Вер 16th, 2024

Що відомо?

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, активності ворожих сил не зафіксовано, однак усе може змінитися у будь-який момент. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

В етері телемарафону він розповів, що станом на 6 вересня підтверджень перекидання військ зі сторони Білорусі до кордону з Україною немає. Риторика північного сусіда не більш ніж спроба відвернути увагу.

– Неодноразово ця країна намагалась перекинути відповідальність на нашу країну. Що це ми становимо загрозу, що це ми перекидаємо то зброю, то вибухівку. І в цьому контексті вони постійно проводять навчання.

 

Але, це нагнітання ситуації, відволікання уваги від більш важливих моментів війни, яку розв’язала Росія, – каже речник ДПСУ.

За його словами, ситуація на півночі не змінилася, а українські сили повністю контролюють лінію кордону. Однак Демченко попередив, що Україна повинна бути готова до будь-яких сценаріїв та мати сильні оборонні позиції.

– Бо якщо Росія таки дотисне Білорусь, а країна-терористка дуже прагне, щоб Білорусь більш масштабно долучилась до цієї війни. То звісно, цей напрямок буде ще більш загрозливий, – пояснив він.

Тому роботи над укріпленням кордону продовжуються, як і зведення фортифікаційних споруд на прикордонних територіях. Водночас розвідка постійно відстежує будь-які зміни ситуації.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.