Сб. Лип 27th, 2024

Примхи долі

Загалом вважається, що влада виділила на підготовку об’єктів  Енергетики та захист їх від ворожих ракет 50 мільярдів грн., однак, люди, які розпоряджалися цими грошима захистити українську не змогли.

Хто ці люди?

Як не дивно, чи не першим номером серед «відповідальних» проходить відомий анти корупціонер, нардеп й давно обласканий різною владою Мустафа Найєм.

При владі нинішній Найем опинився у кріслі керівника незрозумілого Агенства з відновлення та розвитку. Державного агентства з величезним бюджетом, на чолі якого поставили Найема.

Днями Найем захотів поїхати у відрядження, але його не відпустили.

Як пише «Економічна правда»

Найєма не відпустили у відрядження на конференцію з відновлення України у Берлін через те, що на дату проведення повинна була відбутися нарада в уряді щодо виконання робіт з облаштування інженерно-технічного захисту.

«Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заблокував участь керівника Агентства з відновлення, а міністр інфраструктури був звільнений парламентом місяць тому і досі не знайдено заміни. Щорічна конференція з відновлення України 11-12 червня в Берліні має на меті мобілізувати міжнародну підтримку для відбудови після руйнувань, спричинених повномасштабним вторгненням Росі», – повідомило агентство агентство Bloomberg.

За словами Мустафи Найєма, прем’єр-міністр особисто відхилив його прохання про відрядження до Берліну, не назвавши причину.

Проте джерела ЕП в уряді повідомляють, що на 12 червня було призначено нараду в уряді щодо виконання Агентством відновлення робіт з облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на об’єктах критичної інфраструктури та енергетики.

«Там мав бути заслуханий звіт агентства. Саме тому прем’єр-міністр не погодив відрядження керівника агентства», – зазначають джерела.

Антикорупціонер Найєм у відповідь на такий зухвалий демарш Шмигаля, написав заяву про звільнення і розмістив у ФБ великий допис про те, як гарно він працював



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.