Ср. Вер 18th, 2024

Щоб заощадити пральний порошок і значно підсилити його дію, потрібно знати один невеликий секрет

Інколи буває, що речі, навіть після прання у машинці, мають не зовсім свіжий вигляд. Дехто намагається вирішити таку проблему, додаючи більше прального порошку. Однак, після такого речі можуть швидко тьмяніти та ставати неприємними на дотик, адже мийний засіб погано вимивається з тканини.

Щоб ви завжди були задоволені результатом прання, можете скористатися простими, але дієвими методами.

 

Наприклад, до прального порошка можна додати деякі інгредієнти, які підсилять його дію і допоможуть навіть заощадити.

  • Одним із таких компонентів є цукор. Він сприятиме збереження білого кольору на будь-якій тканині. А ще він надзвичайно корисний під час прання шовкових чи вовняних речей, адже допомагає захистити їх від деформування та розтягнення, що часто трапляється у машинці.
  • Справжні дива може творити і звичайна кухонна сіль. Для чого в пральний порошок додають сіль? Завдяки цьому компоненту мийний засіб буде набагато краще вимиватися з тканин. На барабан потрібно додати всього лише 1 ст. ложку і хлорид натрію буде працювати.
  • Ще одним засобом, який часто використовують під час прання заощадливі люди, є нашатирний спирт. Його змішують з пральним порошком, коли перуть кольорові речі, щоб їх не зіпсувати. Спочатку 1 ст. ложку нашатирного спирту змішайте у 5 л води, потім ретельно перемішайте розчин. Під час прання потрібно влити в барабан 4 ст. ложки отриманого засобу.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.