Вт. Лип 2nd, 2024

Прикмети наших пращурів

Безліч прикмет, пов’язаних із появою павуків у домі, розглядає їхній візит із різних боків. Одне із забобонів вважає, що павук вранці або вдень – винятково до удачі, а ось вечірні та нічні гості обіцяють біду.

Прикмети відрізняються і залежно від породи павука. Хрестовик, що оселився в будинку, вважається оберегом, а будь-який отруйний – до небезпеки; побачивши його, слід бути обережним у справах.

Загалом більшість прикмет, пов’язаних із павуками, – позитивні, але можуть пов’язуватися і з негативними діями.

Наприклад, якщо ви намагаєтеся вигнати павука зі свого житла, а він всіляко ухиляється від цього – значить, гармонію вашого життя намагаються порушити, остерігайтеся негативного впливу ззовні

Павук у будинку – до грошей. Мабуть, це найвідоміша прикмета наших предків. Якщо помітили в оселі павука, тим паче, якщо він раптово звалився на вас зі стелі чи незрозуміло звідки згори, або навіть якщо просто принесли павутиння на одязі – очікуйте на велике фінансове надходження, дорогий подарунок чи виграш. 

Білий павук у будинку або на одязі – завжди до грошей. Якщо він заповз у кишеню сорочки або пальто в шафі – значить, скоро в цю кишеню зможете покласти несподіваний, але хороший прибуток, можливо, отримаєте премію.

Якщо бачите, як павук неспішно і граційно спускається до вас по павутині зверху – чекайте гостей.

Чорні, особливо волохаті павуки вважаються провісниками сюрпризів, несподіваних новин і дивовижних подій. Новини та події не обов’язково мають бути поганими, сюрприз же може бути як поганим, так і хорошим. Просто будьте напоготові – щось несподіване для вас точно трапиться незабаром.

Езотерики вважають, що якщо ви стали помічати у житлі часті появи павуків, або, можливо, вони настільки облюбували ваш дім, що він уже схожий на відьомську оселю, – варто задуматися.

Дуже ймовірно, що у вас з’явився «доброзичливець», який за допомогою магічних обрядів намагається насичувати простір навколо вас, і, відповідно, ваше життя темними енергіями.

Павуки намагаються очистити ваше житло від стороннього впливу. Під час обрядових чисток теж з’являються павуки, але вони, як правило, швидко й самостійно зникають – це свідчитиме про те, що чистка успішно завершена.

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.