Сб. Жов 5th, 2024

Причому, ще й в здоровому глузді

Мати народила вас у молодому віці

Багато вчених стверджують, що якщо ваша мати народила вас, коли їй було не більше 25 років, то у вас набагато більше шансів прожити довше, ніж ви думаєте. Якщо говорити про цифри, то вчені сходяться на думці, що шансів дожити до 100 років у вас у 2 рази більше, ніж якби ви народилися в момент, коли ваша мати була старша 25 років.

Фізична активність

Якщо ви фізично активні, можете прожити дуже довге життя. Люди, які щодня ходять пішки щонайменше 30 хвилин, живуть набагато більше. У цієї групи людей рідко є проблеми із зайвою вагою та підвищеним артеріальним тиском.

У підлітковому віці ви мали здорову вагу 

Третина населення на Землі мають зайву вагу. Особливо гостро постає проблема підліткового ожиріння. Якщо ви у підлітковому віці не мали зайвої ваги, то у вас більше шансів дожити до глибокої старості порівняно з підлітками із зайвою вагою. У дітей, які страждають на ожиріння, у дорослому житті дуже часто розвивається метаболічний синдром, діабет другого типу і проблеми з серцем.

У вас є багато друзів 

Для нашого здоров’я потрібно почуватися потрібними іншим людям. Ми маємо бути соціалізовані. Якщо у вас багато друзів, з якими ви можете вдосталь виговоритися та перекласти певний тягар проблем на дружні плечі, то ви зможете прожити набагато довше, ніж самотні та замкнуті люди.

Ви їсте багато овочів

Овочі допомагають підтримувати здорову вагу та знижувати апетит. В овочах багато мінералів і вітамінів у формі, що легко засвоюється. Якщо ви їсте багато овочів, то, швидше за все, ви проживете довше, ніж думаєте.

Позитивність мислення 

Люди, які вміють позитивно міркувати – живуть довго. Це факт. У цих людей нервова та гормональна системи працюють «рівніше», ніж у людей, схильних до всього негативного.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.