Пт. Жов 25th, 2024

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора

П’ять керівників обласних прокуратур та керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони написали заяви про звільнення з посад.

Це керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

Триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат.

Нагадаємо, сьогодні у прокуратурі Рівненщини працює  288 працівників, з них 197 прокурорів, 60 державних службовців та 31 робітник.

Серед усього колективу є 8 людей з інвалідністю: 6 прокурорів, держслужбовець та робітниця. Головний прокурор Рівненщини Андрій Рудницький не має зараз, і не мав раніше групи інвалідності, повідомили у прокуратурі Рівненщини. Щодо пенсіонерів у складі прокуратури, то на сьогодні виплати за вислугою років отримують 29 осіб.

Сьогодні Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України «Про прокуратуру», які покликані унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою. 

Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. 

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.