Нд. Лип 7th, 2024

Аналітики дали невтішний

Аналітики The Wall Street Journal спрогнозували, що цього літа не обійдеться без тисячі загиблих українців та росіян. І жодна зі сторін, найімовірніше, не зможе домогтися вирішального переламу у війні. 

Лінія фронту стає місцем кривавого шахового матчу, в якому кожна сторона пересуває фігури в пошуках переваги, не поступаючись водночас позиціями, – повідомляють аналітики.

На сьогодні головним завданням для України, після невдалого контрнаступу минулого літа, є утримання завойованих позицій.

Тож нині, коли лінія фронту практично не рухається, обидві сторони намагаються використовувати глибокі удари, аби отримати перевагу. 

Так, росія завдає ударів по електростанціях та інших об’єктах інфраструктури України, що призвело до відключення електрики в багатьох містах. А Україна націлює ракети дальнього радіусу дії, надані США, на Крим.

В той час, як Росія все ще домагається певних успіхів на полі бою, складається відчуття, що українці доволі стратегічно грамотно завдають ударів і пересуваються, тримають себе в руках, – зауважив представник Міністерства оборони США.

Крім того, він додав, що Україна змогла сформувати достатньо сил для поповнення втрат і деяких резервів, але для початку будь-якого великого наступу їх буде потрібно в кілька разів більше.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.