Сб. Лип 27th, 2024

12.01.24

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

На великій війні загинув поет із Рівного з позивним “Далі”. Максим Кривцов став на захист суверенності України ще від початку Революції Гідності. Потому добровольцем пішов у АТО. Після служби працював у центрі реабілітації. Коли почалась повномасштабна війна – не вагаючись знову пішов захищати український народ. На жаль, на Харківщині внаслідок артобстрілу життя Героя обірвалось. Спочатку із відомим поетом прощалися у столиці, а тепер у рідному місті.

У Рівному на майдані Незалежності зібрались десятки рівнян. Сьогодні в останню дорогу проводжали українського військового, поета та борця за свободу українського народу Максима Кривцова.

Максим Кривцов народився у Рівному. Тут завершив школу та коледж. Коли почалась Революція Гідності, став активним її учасником. Потому добровольцем пішов в АТО.

Максим Кривцов любив тварин. Під час бойових дій рятував їх від смерті.

Після служби, Максим Кривцов працював в Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та у дитячому таборі.

Коли почалася велика війна, Максим знову, не вагаючись пішов боронити незалежність України.

За життя Максим Кривцов написав безліч віршів. Його поезії увійшли до декількох збірок про війну. У грудні 2023 випустив власну збірку “Вірші з бійниці”. Любив декламувати поезії українських поетів. Це останнє відео з Максимом, опубліковане за день до загибелі.

Максима знали далеко за межами рідного міста. Останню шану поету-військовослужбовцю віддали й в столиці.

Окрім віршів, Максим розпочав писати власний роман та не встиг завершити. 7 січня 2024 року життя Героя обірвалося на Харківщині. За два дні до загибелі він опублікував останній вірш.

Читайте також: На Рівненщині двоє молодиків збували підроблену іноземну валюту

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.