Пт. Вер 20th, 2024

Указом Президента України 432/2023 від 18 липня 2023 року солдата Максима Кірчика відзначено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку.

Про це повідомляє Дубенська міська рада.

Не маючи військового досвіду, Максим з першого дня повномасштабної війни став на захист України. В складі 204-го батальйону територіальної оборони захищав столицю нашої держави – Київ. Звільняв місто Ірпінь, Чернігівщину, Миколаївщину, брав участь у бойових діях зі звільнення Херсона. Служив стрільцем другого стрілецького відділення першого взводу третьої роти. Далі – втримання кордону з Бєлгородською областю, з початку 2023 року перебував на Бахмутському напрямку.

Загинув мужній воїн 13 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання в жорстоких боях біля населеного пункту Залізнянське Бахмутського району Донецької області.

Сьогодні відзнаку за сина-Героя отримала мама Неля Петрівна. Її супроводжували рідний брат Максима Олександр та його маленький племінник Гордій.

До вручення високої державної нагороди долучився міський голова Василь Антонюк спільно з керівництвом районної військової адміністрації та Дубенського районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Доземний уклін матері за сина-Героя!

Вічна пам’ять та слава Герою!

Читайте також: Дружина загиблого військовослужбовця з Костополя Андрія Корнійчука просить присвоїти йому звання Героя України (посмертно)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.