Нд. Вер 22nd, 2024

Блогери дають поради, як краще користуватися парфумами

Блогери масово відмовляються наносити парфум на шию та радять бризкати його на одяг.

Вони запевняють, що спирт у складі парфумів дуже сушить шкіру, може підвищувати фоточутливість, а також провокувати появу передчасних ознак старіння.

Деякі не забувають і про ефірні олії у складах парфумерних композицій — і запевняють, що вони шкодять ювелірним прикрасам та біжутерії.

Проте дерматологи кажуть, що класичне використання ароматів нічим нам не зашкодить — на шию потрапляє так мало рідини під час розпилення, що сухість шкіри малоймовірна.

Експертів більше турбує інше:

Парфуми нанесені на тіло, протягом дня поєднуються із запахом поту, що може змінювати «звучання» парфумерної композиції. Отже, якщо завдання зберегти аромат, краще дійсно розбризкувати його на одяг.

І тут на арену знову виходять блогери, які запевняють, що окремі парфуми спеціально створювали для того, аби наносити їх виключно на шкіру.

Саме на шкірі, і залежно від її температури парфуми починають «працювати». 

Крім того, у складі парфумів не так вже й багато спирту. Там переважно вода, і це пояснює чому, один й той самий аромат, вироблений у різних країнах, може пахнути трохи по-різному.

Справа не в підроблених флаконах, а в тому, що на заводах використовують місцеву воду. Вона впливає на хімічні процеси, що відбуваються під час виготовлення парфуму.

Виробники зазвичай пропонують кілька версій свого парфуму, з високим і навпаки низьким вмістом спирту у складі. 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.