Ср. Вер 25th, 2024

Змінює стандарти у галузі

Викладачка КПІ отримала відзнаку від Міжнародного інституту зварювання, – повідомляє КПІ ім. Ігоря Сікорського  та Інститут матеріалознавства та зварювання імені Є. О. Патона.

Доцентка кафедри зварювального виробництва, кандидатка технічних наук НН ІМЗ КПІ Євгенія Чвертко стала першою жінкою в Україні та у Східній Європі, яка нагороджена відзнакою Міжнародного інституту зварювання — організації, що формує світові тренди в галузі науки та технологій зварювання.

Євгенія Петрівна власним досвідом засвідчує, що професія зварювальника не має гендерних обмежень. Жінки також вміють вправно працювати з металом й до того ж — змінювати стандарти у галузі, – зазначається у повідомленні:

У межах своєї діяльності в Раді директорів Міжнародного інституту зварювання пані Євгенія реалізувала ряд надважливих для України проєктів.

 

Зокрема — скасування членства росії у Міжнародному інституті зварювання.

 

Чвертко є новообраним членом ради International Authorization Board, де навчає, атестує й сертифікує фахівців-зварювальників.

Нині Євгенія Чвертко впроваджує світові стандарти з підготовки фахівців у галузі зварювання у КПІ, готуючи міжнародних інженерів зі зварювання.

Також вона викладає на кафедрі зварювального виробництва, де студенти можуть отримати диплом євроінженера без відриву від навчання.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.