Пт. Лип 5th, 2024

Потрапила в скандал через неосвіченість

Напередодні у соцмережах розгорівся скандал. Стендаперка Лєра Мандзюк, спілкуючись з асистенткою вчителя в аудиторії, сказала, що та допомагає «тупеньким дітям».

Під час спілкування з глядачами на своєму стендапі Мандзюк звернулася до дівчини, яка сказала, що працює асистенткою вчителя. Стендаперка щиро здивувалася, мовляв, у її дитинстві вчителям асистували указка або пляшка з-під «Живчика», загалом, все що потрапить під руку. Глядачка пояснила, що працює з дітьми, які потребують допомоги в навчанні. 

У цей момент гумористка висловила захоплення щойно відкритою для себе професією: 

Вам попадаються іще сложніші діти, тобто самі тупенькі. Якими найбільш складно керувати, 

Мандзюк запостила цей момент з концерту як позитивний і підписала, що завдяки діалогу дізналася про асистентів учителів. Після чого й трапився конфлікт.

Асистенти вчителів працюють з дітьми, у яких особливі освітні потреби. Це діти з аутизмом, затримками психічного та мовленнєвого розвитку, дислексією, дисграфією (ще не весь перелік). Але стендаперка назвала їх просто «тупенькі».

Отримавши хвилю обурення в коментарях, стендаперка опублікувала «вибачення». «Вибаченням» її пост назвала преса. Насправді ж вона у своєму тексті не перепрошує, а виправдовується.

Вона сказала, що «не проти, щоб цим відео звертали увагу на дану проблему».

Комедіантка не відчуває різниці між комедією і булінгом та прямими образами.

Стендаперка наголошує на своїй неосвіченості. Зайвим доказом є остання фраза про збільшення кількості людей з інвалідністю через війну. Особливі освітні потреби жодним чином не корелюються з фізичною інвалідністю, яку люди отримують внаслідок обстрілів. Тобто вона знову змішала в купу все, що їй незрозуміло і нецікаво.

Коментарі до цього посту вона закрила. Втім, конфлікт не вичерпано.

Джерело: Антоніна.Детектор медіа



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.