Нд. Чер 30th, 2024

Такі регіони визначать уже найближчим часом

Укренерго планує скласти перелік територій, де не будуть вимикати. Передусім це прифронтові території. Уряд уже працює над складанням переліку таких населених пунктів. 

Кабінет Міністрів працює над можливістю зміни методики застосування відключень для частини прифронтових територій, де й так важка гуманітарна ситуація та є реальна загроза життю через обстріли, – заявив глава Укренерго Володимир Кудрицький.

Магістральна мережа України працює таким чином, що електроенергію можна доставити до будь-якого регіону країни.

Проблема є загальною для всієї енергосистеми: виробництва електрики й імпорту недостатньо для задоволення загального попиту, – зазначив Кудрицький.

Кудрицький нагадав, що при дефіциті 20% в енергосистемі відключається такий самий відсоток споживачів. Однак, оскільки частина електроенергія резервується для компенсації втрат у мережах, а також для забезпечення постачання об’єктів критичної інфраструктури, за фактом без світла може залишатися вдвічі більше споживачів.

Зараз надходить значно менше скарг на невідповідність відключень графікам значно поменшало. Тривалість вимкнення світла залежить від кількості об’єктів критичної інфраструктури. У великих промислових центрах вони були довшими, ніж у західних сільськогосподарських регіонах.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.