Чт. Лип 4th, 2024

На це впливатиме два ключових фактори 

Уже в серпні має покращитися ситуація в енергосекторі. Після планових ремонтів у мережу підключатимуть енергоблоки. Крім того, зміниться в серпні й погода.

В серпні ми очікуємо, що закінчаться ремонти на певній частині атомних енергоблоків і буде більше доступної потужності. З іншого боку, сподіваємося, що погодні умови не будуть такими жорсткими й в українській енергосистемі буде помірніше споживання. Розраховуємо, що в серпні буде більше генеруючої спроможності через закінчення ремонтів і має бути трішки полегшати, – голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
.

Зокрема, зараз на відключення світла впливають регулярні обстріли, спека та обмежені можливості імпорту електроенергії.

Ну, і продовжується літня ремонтна кампанія на досить великій кількості електростанцій. Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої доступної потужності наших електростанцій, зокрема – атомних, – зазначив Володимир Кудрицький. 

Після російських обстрілів в період з кінця березня українська енергосистема втратила  9 ГВт потужностей. найважчий період в енергосистемі Україна пройде саме в середині літа, а уже у серпні відключень має поменшати. 

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.