Сб. Лип 27th, 2024

Люди завжди прагнули прикрасити себе, використовуючи різні аксесуари або техніки декорування. Одна з них – татуювання, відома ще з далеких часів і за свою історію переживала і популярність і заборону, була то символом обраних (фараони, жерці) то навпаки використовувалася як спосіб приниження (кріпаки, полонені). В сучасному світі до татуювання відносяться «спокійно», і це вважається одним із способів проявити свою індивідуальність чи продемонструвати оточуючим свій погляд на різні філософські (і не дуже філософські) питання.

Довгий час татуювання наносили на частини тіла, які складно назвати дуже видимими для оточуючих (спина, живіт). Тенденції змінилися, і побачити хлопця/дівчину з татуюванням на шиї чи навіть на обличчі – це вже не дивина. Людина з татуюванням не викликає ні шоку, ні осуду, скоріше захоплення. Особливо якщо це красиве якісне зображення виконане на високому професійному рівні. До речі, серед фаворитів публіки тату на руку. Воно актуальне як для чоловіків, так і для жінок. Головне, підібрати підходящий дизайн. А тут варіацій незліченна кількість, бо це може бути не тільки класична троянда, але і незвичайний орнамент, і оригінальний візерунок, і напис. Сучасні майстри, використовуючи унікальні за своїми кольорами барвники та різні техніки, фактично перетворюють вашу руку на полотно, на якому створюють справжні художні шедеври.

Від кінчиків пальців до плеча

Кажуть, руки – це та частина тіла, по якій дуже легко визначити вік людини та її стиль життя. Це так. Причому мова йде не стільки про доглянутість і бездоганний манікюр, скільки саме про тату. Бо дякуючи нанесенню різних зображень, людина може багато чого про себе розповісти, про свою філософію життєву, про якісь особливі обставини у житті. Наприклад, дуже часто на зап’ясті закохані наносять за допомогою техніки тату імена один одного або клятви у вічній вірності. Це так зворушливо.

А люди, які не бояться привертати увагу взагалі можуть перетворити на художню картину руку від кінчиків пальців до плеча. А чому ні, досвідченому майстру тату тут є де розвернутися.

Майстри з бездоганним смаком зможуть підібрати кольорову палітру, адже тату на руку може бути:

  1. В монохромі;
  2. Багатоколірним;
  3. Щодо тематики, тут немає жодних обмежень;
  4. Рослини;
  5. Тварини;
  6. Казкові чи міфічні герої;
  7. Орнаменти;
  8. Візерунки;
  9. Тексти на різних мовах;
  10. Символи.

Головне, завчасно ознайомитися з особливостями трактування тату і значенням символів, які ви плануєте нанести на руку. Якщо мова йде про текст на іноземній мові (особливо якщо це китайська або арабська), не зайвим буде до нанесення татуювання ознайомитися з його перекладом.

Ви можете надати майстру тату власний малюнок, а можете скористатися пошуком в Інтернеті або готовим порфтоліо спеціаліста. Хоча, татуювання – то про індивідуальність, отож навряд чи ви захочете наносити на руку такий самий малюнок як у когось вже є. В принципі, навряд чи майстер буде повторюватися адже він художник, а справжні митці не створюють однакових шедеврів.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.