Ср. Вер 18th, 2024

Просто й дешево

Міністерство закордонних справ залучає національного поштового оператора Укрпошту для доставки документів за кордон. Відтепер буде доступна доставка закордонних паспортів до дипломатичних установ України за кордоном.

Як працюватиме закордонна доставка

Днями документ, що закладає основу для реалізації проєктів у сфері міжнародних поштових відправлень підписали державний секретар МЗС Олександр Баньков і генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський у присутності міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Новий сервіс, який створений для забезпечення зручної та доступної доставки паспортів, запрацює вже у вересні. МЗС та Укрпошта планують визначити вигідні маршрути для пересилання документів.

Така інновація дозволить громадянам України за кордоном отримувати свої документи, зокрема закордонні паспорти за значно нижчою вартістю, ніж через міжнародні комерційні компанії.

– Ми розуміємо, що в умовах воєнного стану для мільйонів наших громадян за кордоном важлива швидка та зручна комунікація з державою.

 

Тому ми продовжуємо постійно працювати над підвищенням якості сервісів МЗС і спрощенням доступу до консульських послуг.

 

Завдяки домовленостям МЗС та Укрпошти, українці за кордоном вже з вересня зможуть отримувати оформлені в Україні закордонні паспорти швидко, за значно нижчою ціною та простішою процедурою, – Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За допомогою технології електронної марки з QR-кодом українці зможуть оплатити доставку закордонного паспорта через особистий кабінет на сайті Укрпошти з будь-якої точки світу.

Вартість доставки становитиме всього 6 доларів США плюс 10 гривень ПДВ, що є значно дешевшим у порівнянні з комерційними сервісами.

Після виготовлення паспорта в Україні, Укрпошта доставить його до закордонної дипломатичної установи України в країні, де був замовлений паспорт, тоді документ передадуть заявнику.

Джерело: 24 Бізнес



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.