Нд. Вер 29th, 2024

І морозна вас не налякає

Незабаром почнеться холодна пора року. Зважаючи на ситуацію з опаленням, достеменно не відомо, якою буде зима. Однак є прості дії, які можна виконати вдома для того, щоб зберегти тепло в оселі та не мерзнути восени.

Що зробити з вікнами, щоб зберегти тепло

Відкривайте штори вдень, якщо ваші вікна виходять на сонячну сторону – сонячні промені додадуть кімнаті кілька градусів тепла. А увечері закривайте вікна щільними шторами, щоб зменшити втрати тепла.

Перевірте наявність щілин у вікнах та закладіть їх монтажною піною або герметиком. Також можна обклеїти вікна пакувальною плівкою з повітряними бульбашками – це може зменшити тепловтрати до 50%.

Що робити з батареями та обігрівачами

Помістіть за батареї фольгу або саморобний відбивач з картону та алюмінієвої фольги, щоб зберегти тепло в кімнаті.

Якщо у вас є бойлер, утепліть його ковдрами або куртками, якими вже не користуєтесь, щоб зменшити втрати тепла. Перевірте стан розеток, чи витримають вони роботу електрообігрівачів високої потужності.

Підлога та утеплення приміщень

Постеліть килими – це додасть шар ізоляції та зробить кімнату теплішою. Використовуйте герметик для тріщин у стінах та на підлозі. Залишайте духовку відкритою після використання – її тепло допоможе нагріти кухню.

Обладнайте вентиляційні отвори решітками з регулюванням – це дозволить контролювати витік тепла. Після купання залишайте двері ванної кімнати відкритими – тепле повітря допоможе обігріти інші приміщення.

Утепліть двері за допомогою ущільнювачів або інших теплоізоляційних матеріалів, щоб мінімізувати втрати тепла через вхідні двері.

Джерело: РБК-Україна

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.