Пн. Вер 16th, 2024

Особливості поширеного явища

Різні чинники можуть спричинити випадіння волосся, проте існує ряд міфів і хибних уявлень про те, чому так відбувається. Про те, які неправильні думки щодо випадання волосся існують йдеться в матеріалі Daily Express.

Дональд Грант – лікар загальної практики розвіяв три найпопулярніші міфи про випадання волосся – від причини відсутності вашого волосся до стигми та засобів для чоловіків та жінок.

Випадання волосся стосується лише чоловіків

Це – неправда. У жінок може випадати волосся, іноді навіть тимчасово, через гормональні зміни, такі як вагітність та менопауза.

Випадання волосся у чоловіків відбувається через підвищений рівень прогестерону, так він тягне у себе тимчасове припинення роботи волосяних фолікулів.

 

Жіноче облисіння є генетичною формою постійного випадання волосся.

Стрес є причиною випадання волосся

Це твердження – неправильне. Хоча стрес може вплинути на випадання волосся, це один із багатьох факторів, які можуть цьому сприяти.

Стани, що призводять до випадання волосся, такі як гніздова алопеція та логогенне випадання, можуть впливати на високий рівень стресу та наше психічний добробут. Але це неправда, що саме від стресу випадає волосся.

Різні фактори способу життя та здоров’я, включаючи дієту, дефіцит заліза або вітаміну D та вік, відіграють значну роль у не генетичному випадінні волосся.

Втрата волосся залежить від віку

Це твердження просто не відповідає дійсності, оскільки втрата волосся може статися у будь-якому віці, як у чоловіків, так і у жінок. Андрогенна алопеція зазвичай передається генетично і може розпочатися вже у підлітковому віці або на початку двадцятих років.

– Спочатку це часто проявляється у вигляді випадання лінії волосся, а потім поширюється на решту голови. Чоловіки та жінки повинні розуміти, що випадання волосся може виникнути у будь-якому віці, розуміючи характерні ознаки, – сказав лікар.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.