Пн. Вер 23rd, 2024

Чимало українців ігнорують цю вимогу, і можуть отримати величезні суми у квитанціях 

Українці, які перейшли на користування бойлерами можуть отримати неочікувано великі суми у платіжках за спожиту гарячу воду. Йдеться про ті сім’ї, які забувають щомісяця передавати показники лічильники гарячої води.

Це треба робити, навіть якщо ви нею не користуєтеся, або в квартирі взагалі ніхто не живе. 

Ефективно розподіли послуги комунальники можуть лише маючи показники усіх споживачів. 

Показання лічильників води необхідні для розподілу між споживачами обсягів спожитих послуг із постачання гарячої води та централізованого водопостачання і водовідведення. Вчасно і коректно передані дані є гарантією того, що споживач сплачує лише за фактично спожиті об’єми води, – підкреслюють комунальники Києва.

Показання гарячої, так само як і холодної води, а також теплової енергії, необхідно передавати щомісячно. Точна дата залежить від міста, у якому ви проживаєте. Це може бути 27 числа щомісяця, або й навпаки з 5 числа кожного місяця. Якщо в квартирі ніхто не живе – слід передавати один й той самий показник, але робити це треба щомісяця. 

Якщо показники не передати вчасно, підприємство здійснює нарахування за середніми обсягами споживання попереднього періоду, але після отримання актуальних даних лічильника коригування нарахувань відбуваються автоматично.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.