Чт. Вер 19th, 2024

Дрони – перехоплювачі (с)

Дехто зі «знаючих”, уже вірить і навіть публічно обіцяє коньяк за перший «винесений ФПВішкою «Шахед». Значить роботи в цьому напрямку ведуться.

З іншого боку, от що пише Юрій Касьянов:

– Немає жодних сумнівів, що трендом у розвитку дронів і дронових військ найближчим часом стануть дрони-перехоплювачі.

 

Звичні вже фпв-дрони, що застосовуються в боротьбі з розвідувальними безпілотниками ворога, такими як «Орлан», «Суперкам», «Зала», отримають нові зенітні осколкові боєприпаси (вже отримують), будуть оснащені датчиками дистанційного підриву та поліпшеною оптикою з функцією відеозахвату.

 

Мобільні групи з такими дронами стануть курсувати дорогами в ближньому, середньому і дальньому тилу, отримуючи інформацію про безпілотники противника від засобів РЕР і підрозділів ППО, і, можливо, навіть отримають у своє розпорядження портативні радари для пеленгації цілей і цілевказування.

 

Ну а фішкою стануть дрони-перехоплювачі літакового типу з великим часом польоту і широким діапазоном швидкостей.

 

Такі перехоплювачі, оснащені хорошою оптикою, дальнім радіозв’язком, датчиками та ефективними боєприпасами, придатними для роботи як по повітряних, так і по наземних цілях, зможуть не лише знищувати безпілотні розвідники ворога, а й непомітно переслідувати їх, коли вони повертаються на базу, і в такий спосіб виявляти та знищувати наземні групи управління безпілотниками.

 

Це треба робити просто сьогодні, щоб випередити ворога в розвитку технологій завтра.

 

Фонд В-52 займається підтримкою таких проєктів. Реквізити в коментах.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.