Пт. Вер 20th, 2024

Деякі елементи зовсім недавно були в тренді

Сучасний дизайн інтер’єру – це постійний пошук нових рішень та відмова від застарілих шаблонів. Щоб створити стильний і практичний простір для себе, важливо знати, що зараз актуально, а які тенденції вже віджили своє.

Міжкімнатні двері з вставками

Двері з вітражами або скляними вставками вже віджили своє. Сьогодні тренд максимально простий та лаконічний: міжкімнатні двері з масиву або шпону. Вони додають інтер’єру елегантності та надають йому сучасний вигляд.

Люстра по центру кімнати

Велика люстра посеред кімнати – це залишок від класичного інтер’єру. Сьогодні дизайнери віддають перевагу точковому освітленню, світлодіодним стрічкам, бра та торшерам.

Вони допомагають створити затишну атмосферу та зонувати простір. Особливо ефектно виглядає дзеркало з підсвіткою, яке візуально розширює кімнату та додає їй глибини.

Тематична дитяча кімната

Раніше було популярно оформлювати дитячу кімнату в яскравому стилі, присвяченому улюбленим казковим персонажам або захопленням дитини. Сьогодні дизайнери рекомендують обирати нейтральні кольори та модульні меблі для дитячої кімнати. Щоб їх можна було легко переставляти та адаптувати до змінних інтересів дитини.

Натяжні та багаторівневі стелі

Натяжні стелі з різноманітними візерунками та багаторівневі конструкції вже давно вважаються ознакою застарілого ремонту. Сьогодні сучасний тренд – гладка, однотонна стеля, яка візуально збільшує висоту кімнати та створює відчуття простору і свободи.

Чорні меблі в ванній

Чорна сантехніка та меблі колись вважалися ознакою розкоші. Сьогодні дизайнери рекомендують віддавати перевагу світлим кольорам, які створюють атмосферу чистоти та свіжості. Біла тумба під умивальник та світла плитка зроблять ванну кімнату більш привабливою.

Дворівнева кухня

Такі кухні з різноманітними декоративними елементами відходять вже не актуальні. Сьогодні в моді лаконічні кухонні гарнітури до стелі. Вони дозволяють раціонально використовувати простір і створюють відчуття порядку.

Гіпсокартонні перегородки та арки

Такі популярні елементи дизайну використовувалися для розмежування простору. Сьогодні дизайнери пропонують обирати: відкриті стелажі, модульні дивани та інші меблі, які дозволяють візуально розділити кімнату на зони.

Акцентна стіна у вітальні

Яскрава акцентна стіна колись була популярним способом в оформленні вітальні. Сьогодні дизайнери віддають перевагу нейтральним кольорам і мінімалістичному декору.

Дрібна плитка на кухні

Дрібна плитка на кухні теж у свій час була дуже актуальна. Сьогодні дизайнери рекомендують використовувати великоформатну плитку або «кухонний фартух» зі в, скла або кераміки.

Меблювання паралельно стін

Розставлення меблів вздовж стін – це класичний варіант, але він вже відходить в минуле. У сучасному дизайні практикують довільний порядок меблів. Це дозволяє створити більш динамічний та цікавий інтер’єр.

Джерело: Твоє місто



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.