Пн. Кві 29th, 2024

29.03.24

Павло Невесенко, Павло Стецюк

Спорт як реабілітація. У школі №12 Рівного військовослужбовці, їхні родини та діти грали в бадмінтон. Це один з етапів всеукраїнського проєкту ментального здоров’я “Ти Як?”. Організатори кажуть, спорт допомагає військовим адаптуватись у цивільному житті.

Військовослужбовець Андрій проходить реабілітацію у Клеванському госпіталі. Прийшов пограти в бадмінтон, бо впевнений це гарна спроба розвіятись від лікарняного ліжка.

Чоловік Олени Ніколайчук півтора року на фронті. Жінка зізнається, сім’ям військовослужбовців теж необхідна емоційна розрядка у важкі для України часи. Такі спортивні заходи – це гарна можливість відволіктися від всього поганого.

Гра у бадмінтон це один з заходів кампанії «Досвід ветеранів вартий поваги». Він проходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров?я «Ти як?». Координаторка цього проєкту на Рівненщині Олена Гандзюк наголошує, суспільство повинно піклуватись про ментальне здоров’я ветеранів, їхніх сімей, та усіх, хто постраждав від війни.

Такої ж думки дотримується і перший заступник начальника Рівненської ОВА Сергій Подолін. Запевняє, влада області робить усе можливе, аби допомогти ветеранам адаптуватися у цивільному житті. І спорт це як один з важливих елементів цих процесів.

Згідно з статистичними даними, понад 50% українців мають проблеми з ментальним здоров’ям. Зі складними викликами у цивільному житті стикаються і військові, їх рідні та близькі. Відтак організатори запевняють будуть і надалі проводити різноманітні заходи, аби покращити ментальне здоров’я мешканців Рівненщини.

Читайте також: Не стояв осторонь: історія рівненського штурмовика Дениса Цибульського (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.