Чт. Лип 4th, 2024

Як «обілечували» шахраїв, – розказує Ніколов

Невже Коля «Котлета» Тищенко, прикриваючись депутатським мандатом, під час війни займався повномасштабним рекетом у стилі 90-х?

Остаточно все мають встановити суд та слідство, але цілком вірогідно, що історія з «Оболонським» Тищенком може виявитися набагато глибшою, ніж її загалом показують.

Принаймні, в інтерв’ю «НВ» Юрій Ніколов прямо звинуватив Тищенка в намаганнях, так би мовити, «сісти на потоки», які обертаються в середовищі т.з «кол-центрів».

 

Тобто – шахрайських структур, які видурюють мільйони гривень в українців щоденно.

Ніколов каже, що Тищенко вирішив засадити в ці потоки «свій хобот»: 

– Я думаю, у всіх у нас в оточені вже є люди, яким дзвонили по телефону якісь шахраї, казали, «у вас заблоковано якийсь рахунок, ану продиктуйте на звороті банківської карточки три циферки, ми зараз всі проблеми ваші вирішимо».

Завжди знаходились люди [які в це вірили]. Тобто оці телефонні шахраї сидять по так званих кол-центрах по всій України.

І от Микола Тищенко, він ким виявився? Він виявився тим пацаном, який з охороною гасав по кол-центрах і казав: пацани у вас проблема, я прийшов, як будемо вирішувати?

 

Це з тих лихих 90-х років – рекети, бандити, «тьорки», розбірки.

Тобто Микола Тищенко виконував якусь тут свою функцію – бігав, метушився. Він хотів… Мені здається, це можна описати фразою з бандитських книжок – вставить хоботок, свій клювик в ці потоки.

Тепер ми, виявляється, спостерігаємо за шоу, в якому Микола Тищенко звинувачується і причому абсолютно справедливо — побили колишнього військового…

 

І причому там така підбірка охоронців бандитських типів, що мама не горюй.

 

Так от, ми тепер спостерігаємо за цією історією, як у Тищенка [під час обшуку ДБР знаходять] коробки з грошима, а про кол-центри ніхто не говорить.

Кол-центри – це реальна біда України, неймовірна. І вона розквітла саме під час вторгнення.

 

Вона розквітла під дахом СБУ, під носом у СБУ, яке здатне вирішити цю проблему просто одним порухом руки в напрямку мобільних операторів.

 

Але, на жаль, те, що розводять зараз в Україні по телефону всіх – це залишається недоторканим. А всім нам показують кіно з Колею Тищенком.

А ТЕПЕР ОФІЦІЙНО:

Скандальний народний депутат Микола Тищенко, якого виключили зі «Слуги народу» та підозрюють у незаконному позбавленні волі ексвійськового, протягом майже року перевіряв різні установи від тимчасової слідчої комісії (ТСК), яка припинила існування ще в травні 2023 р.

Про це повідомив у понеділок, 1 липня, громадський рух «Чесно».

«Варто зазначити, що члени ТСК, пред’явивши посвідчення нардепа, і за дорученням комісії, можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їх форми власності та режиму секретності.

 

Але Тищенко робив це вже не бувши офіційно членом жодної комісії», – повідомили у «Чесно».



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.