Нд. Вер 8th, 2024

Дата: 21.12.2023 12:58

Кількість переглядів: 38



Відтепер учні можуть більше дізнатися про правила пожежної та мінної безпеки, вивчити правила дорожнього руху для пішоходів, отримати знання щодо домедичної допомоги тощо. Саме тут проводитимуть заняття із працівників ДСНС, Національної поліції, медиків, аби діти знали як діяти в надзвичайних ситуаціях.

“Головне завдання педагогів і батьків, рятувальників у період війни – навчити дітей уникати небезпечних ситуацій та діяти без паніки, якщо вони виникають. Для досягнення цієї мети ми облаштовуємо безпекові класи у школах, де учні можуть отримати усю необхідну інформацію. До речі, це вже другий клас безпеки у Костопільській громаді”, – розповідає заступниця міського голови Наталія Беляновська.

Довідково: «Клас безпеки» – це всеукраїнський проєкт, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.