Пн. Тра 13th, 2024

Фото ілюстративне

На Рівненщині усіма видами харчування охоплено понад 102 тисячі школярів, у тому числі гарячою їжею – більше 91 тисячі учнів, з яких майже 62 тисячі – пільговики.

Усі школи дотримуються відповідних норм, а у 85% закладах упроваджений моніторинг небезпечних факторів НАССР.

Таку статистику під час наради із головами громад озвучив директор Департаменту освіти і науки ОДА Петро Коржевський. За його словами, реформа шкільного харчування триває, проте є і проблемні питання – застарілі харчоблоки, недостатнє запровадження сучасних систем аналізу та недоукомплектація кухарів.

«Більшість шкільних харчоблоків потребує оновлення. Це значні кошти. У 2024 році в держбюджеті передбачено 1,5 млрд гривень на їх модернізацію, проте громадам не потрібно чекати державного фінансування, аби усунути цю проблему. Варто шукати різні шляхи та можливості. Важливо, щоб у такий складний час заклади освіти мали змогу для організації харчування, водночас – щоб якість та безпечність харчування не погіршилися», – зауважив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Серед пріоритетних завдань 2024 року: затвердження місцевих програм щодо реалізації Стратегії реформи системи шкільного харчування; моніторинг якості харчування; 100% дотримання норм харчування; модернізація харчоблоків.

Читайте також: Понад 20 тисяч українців перереєстрували авто через застосунок Дія

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.