Сб. Лип 27th, 2024

02.02.24

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Їх розділяла відстань у майже тисячу кілометрів. У Рівненському обласному госпіталі одружився військовий. Ярославу 23 роки. Пішов добровольцем захищати Україну з перших днів великої війни. Отримав важке поранення і зараз проходить реабілітацію. З майбутньою нареченою познайомився у соцмережі ще до вторгнення. Вона з Одеси, а він з Сумщини. На Рівненщині вирішили одружитись. На церемонії побували наші колеги.

 Ярослав та Тетяна офіційно одружилися напередодні. Першого лютого вирішили зробити цю подію більш урочистою. Відбулася така виїзна церемонія одруження в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Тут Ярослав упродовж двох місяців проходить реабілітацію. Пів року тому на Запорізькому напрямку отримав важку травму і зараз пересувається на кріслі колісному.

Для закладу таке одруження стало першим. Тож привітати молодят прийшов і колектив госпіталю.

Рідні наречених не змогли приїхати, аби роздіти з ними дану подію. Проживають за сотні кілометрів, дехто за кордоном. Але вітань було багато, доєднались і пацієнти.

Познайомилася пара у 2021 році в соціальній мережі. Тетяна родом з Одеси, а Ярослав із Сумщини. Через пів року спілкування онлайн вони вперше побачилися наживо. Для цього необхідно було подолати близько восьми сотень кілометрів.

Зробити пропозицію Ярослав хотів ще до повномасштабного вторгнення, але став на Захист країни. Коли ж його кохана знову опинилася поруч, вирішив втілити задумане.

Великих планів на майбутнє, молодята поки не будуть. Хочуть аби Ярослав одужав і до нього повернулись втрачені функції. Підтримка дружини, яка тепер буде постійно поруч, медики сподіваються, цей процес пришвидшить.

Читайте також: На Рівненщині одинадцятикласниця бере участь у міжнародному проєкті по допомозі Україні (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.