Сб. Лип 27th, 2024

05.10.23

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Брали за свої послуги від 2 до 5 тисяч доларів. Бізнес із переправляння через кордон ухилянтів, організували на Рівненщині батько із сином. Згодом залучили до справи ще кількох осіб. Чоловіків викрили і затримали. Тепер всі постали перед судом. На одному із засідань побувала Ольга Данілюк.

Незаконно переправляли через кордон чоловіків призовного віку. Тепер справи чотирьох учасників такого бізнесу розглядаються в суді. За свою роботу вони брали від 2 до 5 з половиною тисяч доларів. Ділки оформлювали ухилянтів водіями на фірму-перевізника, дані вносили до відповідної інформаційної бази та в подальшому супроводжували до кінцевої точки призначення. Потому поверталися до України на авто, на яких виїхали «ухилянти». Правоохоронці викрили бізнесменів 12 травня. Суд відправив їх під варту із правом внесення застави 464 тисячі гривень кожному. Двоє підозрюваних цю заставу внесли майже відразу. Ще один це зробив у вересні і нині перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Однак, прокурор подав апеляційну скаргу, щоб чоловіка знову помістили під варту.

Захисник підозрюваного виступив проти такої скарги прокурора. Втім, переконати суддів йому не вдалося.

Підозрюваний, якому напередодні суд зменшив розмір застави до 214 000 гривень тепер разом з іншими перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Але тепер уже хоче аби суд йому змінив цей запобіжний захід на нічний домашній арешт. Судді ж з цим виявилися не згідні.

Аналогічне прохання захисника інших двох підозрюваних суд також не задовільнив. Тобто, троє бізнесменів і надалі перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом, а четвертий в СІЗО. Загалом, якщо провину чоловіків доведуть загрожуватиме їм від 7 до 9 років за ґратами.

Читайте також: Житель Рівного постане перед судом за розміщення антиукраїнських написів на електронних табло

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.