Сб. Лип 27th, 2024

05.10.23

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

Вже вдруге зіпсували мурал. У Рівному невідомі розфарбували патріотичний стінопис. Поверх нього зобразили слова з закликом припинити війну. Це непоодинокі випадки вандалізму в обласному центрі. Чи знайшли винуватців, дізнавався Владислав Стецюк.

Світлана Пелешок – власниця салону та замовниця патріотичного муралу. Жінка 2 жовтня побачила, що стінопис на фасаді будинку хтось спаплюжив. Вже вдруге за рік. Світлана припускає, що це не просто хулігани зробили.

Цей мурал намалював художник Костянтин Качановський. Його роботи вже не вперше паплюжать невідомі зловмисники. Чоловік каже, до кінця не розуміє, навіщо було таке робити.

Власниця салону викликала поліцію на місце злочину. Наразі правоохоронці розшукають зловмисника.

За день до осквернення муралу, ще один зловмисник облив червоною фарбою меморіальну дошку присвячену українським патріотам, які у 1940-50 роки були ув’язнені й закатовані більшовиками та нацистами. Чоловіка затримали. Свої дії пояснив акцією протесту.

Рівняни кажуть, не підтримують вчинок зловмисника, бо це неповага до загиблих українських патріотів.

Зловмиснику загрожує за скоєне штраф від 17 до 34 тисяч гривень або до шести місяців арешту чи обмеження волі на строк до 5 років. Невідомого, що зіпсував мурал розшукують правоохоронці за дрібне хуліганство.

Читайте також: Облив меморіальну дошку на знак протесту проти розважальних закладів: поліція встановила особу зловмисника

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.