Вт. Вер 24th, 2024

20.12.23

Павло Невесенко, Павло Стецюк

Тяганина з документами та пережиті жахіття війни та полону. У Рівному організовують психологічні групи підтримки для військових. Які послуги та пільги мають право отримати військові та їх рідні, знає Павло Невесенко.

Олександр на позивний “ОДУВАН” прийшов на зустріч з психологами. У серпні цього року його комісували за станом здоров’я. Боєць 24 бригади найбільше розповідає про своїх побратимів, які нині воюють на Куп’янському напрямку. Найбільше чоловіка бентежать бюрократичні труднощі з якими стикаються військові і на фронті і в тилу.

Військовий з позивним “Танкіст” на війні з 2017 року. Був у полоні ще за часів АТО. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини. Теж розповідає про складнощі військових, які стосуються при оформленні тих чи інших документів.

Подібні зустрічі психологів з військовими зініціював міський Департамент Соцполітики. Допомагають у цьому їм психологи зі Здолбунівського відділення психосоціальної підтримки. Юлія Руденко розповідає психологічна підтримка військових важлива. Втім, і цивільні мають знати, як поводити себе з військовими. Дає декілька порад.

З першого червня у складі Департаменту соцполітики створили управління у справах ветеранів. Там працюють з захисниками і захисницями, а також родина загиблих і тих хто потрапив у полон. Надають увесь спектр послуг, на які мають право військові.

Очільниця відомства Олена Петрик зізнається у роботі з військовими працівники надають не лише послуги, які входять в обов’язки Департаменту. Постійно працюють над тим чим ще можуть допомогти нашим захисникам та захисницям.

Нині на обліку Департаменту знаходиться понад 200 військових, які отримали інвалідність через війну та більш як триста поранених захисників. Також у відомстві працюють і з сім’ями загиблих військовослужбовців та полоненими. Акцентують військові – це та ланка, яка наразі потребує найбільше допомоги в Україні.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.