Сб. Лип 27th, 2024

07.02.24

Павло Невесенко, Володимир Захаров

Волонтери на вихід. Гуманітарний центр, де видавали одяг для переселенців та соціально незахищених людей виселяють з приміщення. Тепер волонтери не знають куди переїжджати, адже у місті немає подібних приміщень, які б могли вмістити стільки одягу. Про причини виселення власники, а це компанія “Рівнеазот”, не повідомили. Павло Невесенко продовжить.

Гуманітарний центр для підтримки переселенців одягом у палаці “Хімік” відкрили у березні 2022-го року. Тоді він став порятунком для тих людей, які втікали від жахіть війни до Рівного.

Хоча б, якусь втіху на новому місці у центрі видачі одягу могли знайти та діти. Адже там їм давали іграшки. 6-річній Альоні з Бахмута дістався іграшковий коник.

Наприкінці січні цього року знімальна група телеканалу Рівне 1 знову висвітлювала матеріал про діяльність волонтерського центру. Там і надалі продовжували допомагати людям одягом.

А через кілька днів волонтерам повідомили – вони мають звільнити приміщення у палаці культури “Хімік”, який, знаходиться у приватній власності компанії “Рівнеазот”. Про причини виселення керівникам гуманітарного центру не повідомили. За словами, Тетяни Хомич їх поставили перед фактом через посередників – у цьому випадку директора палацу “Хімік”.

Ба більше, знімати місце звідки виселяють гуманітарний центр допомоги ВПО, керівництво “Рівнеазоту” заборонило.

При цьому всьому Тетяна Хомич не має претензій до керівництва Рівнеазоту, навпаки дякує їм.

На момент виходу матеріалу в ефір, ми намагалися вийти на зв’язок з представниками Рівнеазоту, аби вони пояснили причини виселення гуманітарного хабу з “Хіміка”, та чому заборонили проводити там відеозйомку. Втім, на наші дзвінки на підприємстві не відповідали.

Читайте також: Смертельна автопригода: перед судом постане житель Рівненщини, який збив пішогода

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.