Сб. Лип 27th, 2024

Молодший сержант Роман Кондратюк помер, захищаючи країну від ворога. Завтра на майдані Незалежності Рівне попрощається із людиною, для якої пріоритетом життя був захист держави та українців.

Роман Кондратюк народився у селі Пересопниця. Навчався у 6 школі Рівного. Після закінчення — пішов на строкову службу в армію, коли ж повернувся, вступив у Рівненське вище професійне училище Департаменту ДСО при МВС України.

Роман працював у ВДСО при УМВС України в Рівненській області. Практично всього себе присвятив роботі. Був надзвичайно відповідальним, за що його дуже цінували. Часто їздив у відрядження, слідкував, аби все було правильно і чітко. Він жив роботою упродовж 18 років, – розповідає дружина Героя Валентина.

На початку 2020 року старший сержант поліції Роман Кондратюк звільнився з ДСО, а вже за кілька місяців підписав контракт зі Збройними силами України.

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Роман був на лікарняному. Приїхав додому з госпіталю, взяв речі та пішов у військову частину відразу. А вже у червні 2022 року їх передислокували на Запорізький напрямок. Відтоді там і проходив службу, – продовжує Валентина.

У телефонних розмовах з дружиною та вже дорослою дочкою Роман про війну розповідав мало. У нього завжди все було добре, всього вистачало. Єдине, на чому наголосив, то це на розумінні, що війна не закінчиться швидко…

На жаль, 3 лютого 2024 року серце молодшого сержанта ЗСУ 43-річного Романа Кондратюка не витримало… Він помер, несучи службу на Запорізькому напрямку…

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 8 лютого, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі “Нове”…

Читайте також: Смертельна автопригода: перед судом постане житель Рівненщини, який збив пішогода

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.