Ср. Вер 25th, 2024

Повідомили в установі

У Волинському обласному ТЦК та СП створять спеціальну локацію для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов’язаними громадянами. Про це повідомляє пресслужба Національної асоціації адвокатів України (НААУ).

Нещодавно у Волинському обласному ТЦК та СП заявили про те, що адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації та проходження ВЛК військовозобов’язаними особами. Тоді на це питання звернули увагу як в НААУ, так і в Уповноваженого ВРУ з прав людини.

НААУ, зокрема, підготувала й направила звернення до міністра оборони та командувача Сухопутних військ ЗСУ – стосовно захисту прав адвокатів.

У відповідь Волинський ТЦК заявив, що не ставив собі за мету жодним чином обмежувати права адвокатів або позбавляти громадян конституційного права на правовий захист.

За результатами наради з представниками НААУ військове командування схвалило рішення щодо створення спеціального місця на території ТЦК (що не є режимним об’єктом) для забезпечення конфіденційного спілкування адвокатів з громадянами, які призиваються на військову службу.

– Це рішення спрямоване на створення належних умов для надання адвокатами якісної правової допомоги, – уточнили в ТЦК.

У листі №1104 від 19 вересня 2024 року в ТЦК зауважили, що така практика має позитивний досвід реалізації.

– Ми розуміємо, що адвокати відіграють важливу роль у захисті прав громадян, і мобілізаційний процес, як і будь-яка інша державна процедура, має відбуватися з дотриманням законних прав і свобод громадян.

 

Зі свого боку, ми готові сприяти побудові конструктивного діалогу з представниками адвокатури та впевнені, що разом зможемо уникнути непорозумінь у майбутньому, – заявили у ТЦК.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.