Чт. Вер 19th, 2024

Як їй вдалося досягти успіху

Про це розповідає «Рубрика»

У номінації «Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic» за шкалою IELTS Національного реєстру рекордів України, стала 14-річна Ольга Товстуха.

Дівчина народилася в м. Суми, де проживала та навчалася до 2022 року. У 8 класі змушена була виїхати з міста через повномасштабне вторгнення. Ольгу перевели до ліцею №9 Чернівецької міської ради.

У Національному реєстрі рекордів України зазначили, що такого рівня знань англійської мови зазвичай здобувають абітурієнти та студенти вищих навчальних закладів у разі успішного складання іспиту.

 

Оскільки це академічний рівень і п’ятий показник за шкалою CEFR – загальноєвропейської компетенції володіння іноземною мовою.

Ольга розповіла, що іноземними мовами вона почала цікавитися ще з дитинства, інтерес до вивчення англійської мови привили викладачі Сумської класичної гімназії Сумської міської ради, де дівчина навчалася до 8 класу. Наразі Ольга є ученицею Чернівецького ліцею №9 Чернівецької міської ради з поглибленим вивченням іноземних мов.

Щиро вдячна всьому колективу ліцею, вчителям, моєму класному керівнику за щоденну працю, яка допомагає досягати високих результатів.

 

На початку 2024 року у мене з’явилося бажання перевірити рівень своїх знань з англійської мови, тому я вирушила до Румунії, склала іспит та мені вдалося досягти рівня С1 Academic.

 

До речі, окрім англійської мови я захоплююся вивченням французької, іспанської та німецької мов, – каже Ольга.

Ольга додала, що наразі вже використовує свої знання: почала викладати англійську мову та не планує зупинятися на досягнутому, і вірить, що надалі зможе використати свій потенціал на користь рідної країни.

 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.