Пт. Вер 20th, 2024

Такі тенденції були цілком прогнозованими. Дива не сталося 

В Україні активний і доволі сталий ринок оренди нерухомості. При цьому купувати квартири наразі охочих зовсім не багато. Переважно це люди, які мають можливість стати учасником державної програми, і оформити дешеву іпотеку. 

Ціни зросли в більшості регіонів України, особливо в центральних і західних. Скоріш за все, це пов’язано з тим, що покупці не готові купувати нерухомість, віддаючи перевагу оренді, – пояснюють фахівці з нерухомості.

На сьогодні ціни та попит на квартири вищий у центральних і західних областях. Але загалом, ціни на продаж квартир знизилися по всій країні, через зниження попиту.

Більший попит має житло на вторинному ринку – бо ці будинки вже готові, а квартири часто не потребують капітальних ремонтів. Тобто можна одразу жити. Новобудова передбачає вкладення ще енної суми в ремонт, і власники не матимуть можливості одразу заїхати до квартири.

Восени прогнозують збільшення попиту і, відповідно, цін на нерухомість. Стан ринку буде залежати від розвитку подій на фронті, а також від фінансових можливостей населення. Ці фактори нерозривно пов’язані із загальним станом української економіки, стабільністю ринку праці, рівнем міжнародної допомоги та державної підтримки, що надається сектору.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.