Сб. Жов 5th, 2024

Такими є результати перевірок працедавців польськими прикордонниками

Офіцери Бещадського відділу та Приморської прикордонної служби провели перевірку законності працевлаштування іноземців на території Республіки Польща.

Під час перевірок виявлено 82 особи, які працювали нелегально.

Зокрема, у липні та серпні на одній із ферм у Любачівському районі, прикордонники перевірили 95 іноземців. Це були громадяни України, які займалися збором ягід.

У результаті детальної перевірки документів, наданих власниками господарства, прикордонники виявили порушення у 60 випадках.

 

Іноземці працювали без необхідних дозволів, а роботодавець не повідомляв про це бюро праці.

І хоча українцям не загрожує кримінальна відповідальність, за нелегальне працевлаштування доведеться відповідати їхньому працедавцю.

Офіцери Прикордонної служби з Любачівського поста передадуть зібрані матеріали до суду, який ухвалить остаточне рішення у справі.

Штраф у таких випадках становить від 1000 до 30 000 злотих.

Перевірку законності роботи 102 іноземців в одній із компаній, що надають транспортні послуги в Сопоті, також завершили співробітники прикордонної застави в Ґданську.

22 особи працювали на фірмі нелегально.

Загалом співробітники перевірили роботу 102 громадян різних країн, 48 з яких – громадяни України.

У цьому випадку прикордонники також клопочуть про стягнення штрафних санкцій з роботодавця. Втім працівники також відчують наслідки перевірок. Прикордонник подасть до суду клопотання про покарання роботодавця. Йому загрожує штраф до 30 тис. злотих. злотий. Іноземці, щодо яких буде порушено справу про дрібне правопорушення, також постраждають від наслідків – зокрема, щодо них ініційовано адміністративне провадження, що зобов’яже іноземців повернутися до країн походження.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.