Сб. Лип 27th, 2024

Залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів

Укрзалізниця змінює графік руху приміських електропоїздів аби зменшити споживання електроенергії. Про це , повідомили у пресслужбі перевізника. 

Вказується, що деякі електрички тимчасово не курсуватимуть, а деякі змінять періодичність руху або їм буде обмежено маршрут. 

«Щоб країна вистояла та уникнула блекауту, залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів: упродовж червня тимчасово корегуються графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Тобто деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. У разі покращення ситуації рух приміських електропоїздів буде відновлено», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: зміни не стосуватимуться критично важливих електричок. Тобто тих, які забезпечують підвезення населення до роботи та назад.

Перші зміни в розкладі відбулися вже з 7 червня на окремих напрямках Львівської та Придніпровської залізниць. Пізніше відповідні зміни будуть запроваджені на Південно-Західній та Південній залізницях.

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.