Сб. Лип 27th, 2024

Через світло

Фото з відкритих джерел

На сьогодні в Україні критична ситуація з постачанням електроенергії для хлібної галузі. В результаті це позначиться на ціні хліба для споживачів. Про це повідомив президент «Всеукраїнської асоціації пекарів» Юрій Дученко.

Хлібна галузь споживає не багато електроенергії, однак аварійні відключення, відключення поза графіком призводять до виробництва бракованої продукції, виходу з ладу обладнання. Не всі заводи мають змогу працювати на генераторах. А ті, які мають, повинні планово переключити виробництво на аварійну роботу на 2-3 години, – зауважив Юрій Дученко.

Говорячи про ціноутворення, Юрій Дученко зазначив, що у собівартості хліба простої рецептури електрика становить 50 копійок, а за виробництва цього ж хліба на генераторі — 1,5 грн.

Ще однією проблемою для хлібної галузі є бронювання. Через відсутність людей деякі підприємства змінюють графік роботи, скорочують обсяги та асортимент виробництва. Третя проблема — відсутність зерна другого і третього класу.Предлагая популярные женские ожерелья, такие как подвески, чокеры и chain necklace. Приобретайте украшения из различных металлов и драгоценных камней на любой случай.

Не розумію, як ми будемо працювати до нового врожаю. Нам терміново потрібно говорити з усіма учасниками процесу, під егідою профільного міністерства підписувати меморандум з аграріями та експортерами, адже борошномели на сьогодні вже не можуть знайти зерна, щоб сформувати помольні партії. Саме борошно піднялося також у ціні на 25-30%, – пояснив повідомив президент «Всеукраїнської асоціації пекарів».

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.