Сб. Вер 28th, 2024

Ці кіноляпи помітили лише уважні глядачі

Фанати серіалу «Величне століття» захоплено стежили за дійством. Події, про які йдеться, розвивалися кілька століть тому. Тому іноді кіношники вдавалися до ляпів, які могли помітити уважні глядачі.

Металева конструкція

Коли Ібрагім-паша підіймає руку, ми бачимо на задньому плані якусь металеву вежу. Подібної сучасної споруди не могло бути у ті далекі часи. Звісно, цю зайву річ у кадрі можна було прибрати або зняти турка з іншого ракурсу. Та, як бачимо, все пішло в ефір.

Сучасна жінка

У сцені прогулянки Султана Сулеймана по ринку ми раптово бачимо в кадрі жінку, яка вбрана по-сучасному. Чому не перезняли цю сцену чи не вирізали несподівану перехожу або не заретушували, незрозуміло.

Драбина

Під час прогулянки дівчат із палацу Міхрімах-Султан та Махан-Султан ми бачимо сучасну драбину. Можливо, далеко не всі звернули увагу на цей кіноляп. Представники знімальної групи, схоже, теж нічого не помітили.

Трактор

Походи Сулеймана завжди знімалися на свіжому повітрі з величезною кількістю масовки. В одній зі сцен вдалині можемо побачити трактор. Подібний транспортний засіб у ті часи явно не міг з’явитися.

Вимикач

Електрики в турецькій імперії, звісно ж, не було. Але ми бачимо, як Хатидже-Султан заколисує дитину. Свічка у приміщенні хоч і горить, але за нею видно електричний вимикач.

Татуювання

Звісно, у тогочасних дівчат не могло бути татуажу брів чи татуювань на тілі. Але якщо уважно придивитися, можна побачити саме такі екземпляри у серіалі. І хто їх тільки в наложниці взяв із такими даними?!



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.