Пн. Вер 30th, 2024

Помста Сирського чи підготовка до виборів? (АК)

Ще у п’ятницю керівник ГУР Кирило Буданов несподівано вирушив на фронт. Конкретно на Харківщину, де напередодні спецзагонам військової розвідки та СБУ вдалося звільнити Агрегатний завод у Вовчанську.

Там довгий час, перебуваючи в оточенні, тримали оборону елітні підрозділи військ РФ, тож можна вважати такий візит на передову цілком виправданим, однак…

Досить часто представники військового керівництва покидають Київ та вирушають у напрямку фронту саме тоді, коли виникає загроза їх звільнення.

Буданов на Харківщині нагороджує учасників звільнення Агрегатного заводу

Цікаво, що в суботу всі раптом відкрито заговорили про можливе звільнення Буданова, який довгий час вважався вірною людиною та улюбленцем Зеленського.

ЩО МОГЛО СТАТИСЯ?

Основних версій є три.

Почнемо з того, хоч «ДИМУ БЕЗ ВОГНЮ НЕ БУВАЄ», але ніякого звільнення за вихідні ще не відбулося і, якщо про нього не оголосять сьогодні, то можливо не оголосять і завтра, і післязавтра.

Буданов на Харківщині вивчає обстановку

Однак, сам факт того, що після повернення Зеленського із доволі драматичного і наче цілком успішного «Американського турне» його чи не головний фаворит із числа «придворних» покидає столицю може, дійсно, щось означати.

Отже версії:

  1. Помста Сирського. Як відомо, після звільнення Залужного саме Буданов розглядався поряд із Сирським як реальний кандидат на посаду Головкома.

    Відкрито топила тоді за Буданова й резонансна Маряна Безугла, яка прямо казала, що тільки з Будановим у Генштабі можливі зміни, настандартні ходи та поява там 30-40-річних комбригів із реальним бойовим досвідом.

Останнім часом атаки Безуглої на Сирського стали носити ознаки якоїсь особливо впертої системності. Закінчилося це тим, що її таки звільнили з посади заступника голови профільного комітету ВРУ.

 

Також з різних сторін повідомляється про звільнення бойових комбригів, начебто, для підвищення, але…

 

Все це говорить про підсилення позицій саме Сирського.

Буданов – агент МІ-6?

У цьому плані, аби твердо підтримати версію про демарш Сирського, треба знати – чи мав відношення ГУР до підготовки «наступу на Курськ»? Якщо б виявилося, що відомство Буданова було непоінформоване про підготовку «Курської операції», тоді можна припустити, що його дійсно вважають на Банковій не просто «подвійним агентом», а тим, хто, можливо, працює на іноземну розвідку. Зокрема на МІ-6.

Так чи інакше, але є ще й інша версія, яка зараз активно обговорюється

БУДАНОВ – НАСТУПНИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

Буднов на Харківщині — безпосередньо в лісосмузі на передовій

Мовляв серед іншого Володимиру Зеленському було повідомлено в США, що для досягнення Миру, він має піти з посади Президента. Через вибори на весні. І тут є два варіанти

  1. Захід бачить Буданова наступником Зеленського, а Зеленський бачить у Буданові – реального конкурента на виборах.

Тоді відставка Буданова можлива як своєрідна розправа з «фаворитом№», який вирішив грати власну гру усупереч та в обхід суверена.

 

Тим паче, що Буданов, дійсно, створив собі доволі позитивний імідж серед населення. Велика частина людей реально буде готова проголосувати за нього.

Зеленський вручає Буданову орден Героя України (архівне фото)

Але з іншого боку, його відставка зараз може потенційно мати й інший смисл, якщо…

  1. Банкова – сама готує Буданова як наступника. На роль Президента. Тоді відставка молодого Генерала, який нічим себе наче не заплямував, може лише підсилити його популярність серед населення. Особливо, якщо в перспективі, наприклад, умовна «здача Донбасу» та якась територіальна «транзакція» з Москвою, яка може не дуже сподобатися значній частині військових та цивільних громадян.

Очевидно, що все це лише версії.

Ближчі дні покажуть чи мають вони хоч якесь підґрунтя. І яке

Тим часом у мережі завірусилося фото Буданова із супермаркету в Харкові

*АК — авторська колонка: всі думки та припущення — авторські



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.