Сб. Лип 27th, 2024

На війні загинули п’ятеро військовослужбовців з Рівненщини.

 Віталій Петрович Заїка із Гощанщини ще з 8 червня 2023 року вважався безвісти зниклим під час ведення наступальних дій в Запорізькій області. Днями повідомили, що військоовслужбовець загинув під час боїв.

Рибачок Олександр Юрійович родом із Сарн. У цивільному житті працював водієм на Сарненському хлібозаводі. Пішов до війська у квітні 2023 року. Був солдатом 5 окремої штурмової Київської бригади. Йому було 40 років. Загинув 24 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу села Кліщіївка Донецької області, під час мінометного обстрілу противника.

Жителю Вараша Владиславу Банацькому було 26 років. У жовтні 2021 року пішов на строкову службу. У вересні цього року перевівся до полку зв’язку. Служив механіком відділення технічного обслуговування взводу забезпечення батальйону зв’язку 55-го окремого Петроківського полку зв’язку. Загинув 25 жовтня.

Юрій Васильович Тильман народився 7 травня 1975 року у Костополі. Військовослужбовець разом із цивільною дружиною тривалий час жив у с.Тростянець та виховував дітей. Зараз сину 17, а доньці 22 роки. Півтора року Юрій Тильман захищав наші кордони в зоні АТО. Потім повернувся додому, а вже 12 жовтня 2022 його мобілізували. Він перебував на передовій до липня 2023 року: спочатку на Донеччині, потім на Харківщині. Але через хворобу Юрій Тильман був змушений припинити службу. Молодший сержант помер через хворобу у військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (м. Харків) 23 жовтня.

27 жовтня внаслідок серцево-судинної недостатності помер військовослужбовець, житель села Блажове, що на Рокитнівщині, Олександр Кулакевич 1973 р.н.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.