Пн. Вер 16th, 2024

Два з них – драма

В 90-х кіноіндустрія подарувала глядачам багато шедеврів, чимало з яких хочеться передивлятися знову й знову. Деякі з цих стрічок бездоганні від початку до кінця, у них цікавий сюжет, якісна операторська робота і важливі сенси та особлива атмосфера. 

«Втеча з Шоушенка»

Драма, заснована на творі Стівена Кінга, переносить глядача у кінець 50-х. Фінансист Енді Дюфрейн опиняється в Шоушенку – в’язниці, звідки ніхто не може втекти.

Його незаслужено звинуватили у жорстокому злочині, але Енді не втрачає надії на справедливість. У темній тюремній реальності він знаходить дружбу, що стає для нього опорою.

«Список Шиндлера»

Драма 1993 року випуску заснована на романі Томаса Кініллі, розповідає про події 1939 року. У центрі сюжету – Оскар Шиндлер, німецький бізнесмен, який стикається з важким моральним вибором. Він може залишитися осторонь або врятувати тисячі польських євреїв під час Голокосту.

«Парк Юрського періоду»

Культовий науково-фантастичний фільм 1993 року випуску розповідає про вигаданий тематичний парк, де вчені відродили динозаврів за допомогою клонування ДНК. У парк запросили групу науковців з їхніми дітьми.

Власник парку демонструє їм дивовижний світ доісторичних тварин. Але технічні неполадки, динозаври вириваються на волю і починають полювати на людей.

Цю стрічку про динозаврів називають однією з найкращих у жанрі блокбастера. За перегляд глядач переживає безліч емоцій: хвилювання, трепет, жах; не обходиться і без гумору та зворушення.

Джерело: 24 Кіно



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.