Сб. Лип 27th, 2024

07.02.24

Владислав Стецюк, Яна Манько, Володимир Захаров

30 років без ремонту. Мова про одну з доріг Костополя. Її вирішили відновити, адже це магістральна вулиця міста. Проєкт розробили торік. А повністю завершити роботи планують впродовж кількох років. Детальніше — у сюжеті.

Не роблять дороги — погано. Роблять — теж погано. У Костополі планують відремонтувати магістральну вулицю. Степанська вже 30 років без ремонту, проте запланованими роботами задоволені не всі. Мовляв, відновлення це добре — та нині не той час.

Подвійні стандарти: Олександр проти робіт на Степанській та ще не так давно активіст перекривай іншу дорогу, бо її не ремонтували.

Можливо, там ремонт Олександру здавався доцільнішим, бо той неподалік проживає. Самі ж мешканці Костополя підтримують ремонт вулиці Степанської. Кажуть, вона була у жахливому стані.

Директор Костопількомунсервісу Ігор Онищук розповідає, влітку 2023 року був розроблений проєкт доріг, що підлягають першочергового ремонту. Серед них через критичний стан і вулиця Степанська.

Повністю завершити ремонт вулиці планують впродовж кількох років. Усе через затратність виконання цих робіт. Розрахункова вартість 34 мільйони гривень. Така сума завелика, особливо у час війни. Тому, було прийнято рішення розділити роботи на три етапи.

Усі ремонтні роботи планують завершити у 2025 році, якщо буде фінансування. На вулиці Степанській можливо врешті з’являться тротуари на відсутність яких нарікали костопільчани. А в перспективі, ще й велодоріжки та нові автобусні зупинки.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.