Сб. Лип 27th, 2024

07.02.24

Ольга Данілюк, Павло Стецюк

Дві школи на Рівненщині закрилися на карантин. Причиною стало збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ дітей та вчителів. Через зростання захворюваності уже 60 шкіл в області перейшли на дистанційний формат навчання. Крім того, на Костопільщині внаслідок ускладнень, які спричинив грип помер чоловік. Більше про це, далі у сюжеті.

Загалом упродовж минулого тижня до лікарів Рівненщини звернулося понад 13 тисяч хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції. Що на 40% більше за попередній тиждень. А до лікарень госпіталізували 229 людей.

Через високу захворюваність на грип та ГРВІ в області запровадили обмежувальні заходи. Зокрема, тимчасово обмежили проведення масових заходів у закритих приміщеннях. Також у лабораторному центрі стежать за кількістю хворих дітей в школах.

Якщо в Рівному більшість шкіл уже повиходили з дистанційного навчання через високу захворюваність, то за межами обласного центру навпаки, школи лише починають переходити на альтернативне навчання. Крім того, в Костополі та в Дубровицькій громаді дві школи взагалі зупинили освітній процес.

Лікарі наголошують, що найбільш небезпечними є ускладнення від грипу. Тож при появі перших симптомів захворювання радять не займатися самолікуванням, а звертатися в лікарню.

Водночас додають легше переносить захворювання той, хто вакцинувався від грипу. Особливо важливо щеплюватися вразливим категоріям населення.

Читайте також: Житель Сарн опинився на лаві підсудних за скоєну автопригоду у стані сп’яніння

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.