Сб. Вер 21st, 2024

Абе передусім знайти надійних людей, які не знищать ваше помешкання 

Перед здачею квартири в оренду, передусім треба виконати кілька послідовних кроків, аби здати квартиру на вигідних для вас умовах. 

Прибирання та ремонт

Майбутні орендарі звертають увагу на чистоту помешкання. Прибирання треба зробити генеральним. Треба відремонтувати зламані ручки, крани та позбутися проблем з електрикою. Брудні стіни краще перефарбувати або наклеїти нові шпалери. Експерти зазначають, що витрати на незначний ремонт окупляться уже за 2 місяці. 

Меблі та побутова техніка

Меблі мають бути в хорошому стані, а побутова техніка – робоча. Це велика перевага для орендарів, які не матимуть потреби купувати все й одразу.  Йдеться про посудомийну машину, холодильник, пралку, плиту та бойлер зокрема. Такі речі як мікрохвильовка, праска чи пилосмок – цінності квартирі не додають. 

Комунальні послуги

Тут треба переконатися у справності лічильників, й утому, що їх вчасно повіряли. Перед здачею чітко зафіксуйте всі показники, та сплатіть рахунки. 

Безпека

Перевірте замки на дверях та вікнах. Розгляньте можливість встановлення нових замків для додаткової безпеки. Якщо є можливість, встановіть сигналізацію або домофон.

Експерти пояснюють, що існує стереотип, за яким власників квартир вважають багатіями, які кидають зашморг на шиї бідних орендарів.

 

Але переважно саме орендарі зловживають добротою орендодавців, вимагаючи поліпшень, які виходять за межі нормального, або сплачуючи значно менше ринкової вартості. 

Правильне розподілення витрат на ремонт квартири або побутової техніки є ключовим фактором ефективності та задоволення орендодавця. Важливо заздалегідь домовитися з орендарями про те, хто нестиме витрати на ремонт, щоб уникнути конфліктів.
 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.