Сб. Лип 27th, 2024


Деталі інциденту

У Києві після прощання з військовою медикинею Іриною Цибух двоє чоловіків напали на волонтерку й звинуватили її в тому, що вона говорить українською.

У своєму Instagram жінка, на ім’я Наталія, розповіла:  

При виході з підземного переходу два чоловіки почали звертатися до мене в фамільярному та вульгарному тоні. На це я рівно сказала, що не розумію російську, обігнавши їх. Чоловік в смугастому почав насміхатися і сказав,що через місяць я все буду «розуміти», бо приїдуть узькі і «ви*буть мене і таких, як я». І ще купа подібного бруду щодо українців, мови і мене особисто. Я увімкнула камеру. Далі те,що на відео.

Тим, що показано на відео, інцидент не закінчився. Жінка розповіла, що чоловік в смугастому плюнув їй в обличчя, вирвав з рук телефон і «постійно підіймав його вверх, імітуючи кидок об асфальт».

Його дружбан почав мене відштовхувати і бити. Скидалось на те, що вони збираються піти з моїм девайсом. Я вимагала віддати телефон. Мені вдалося декілька разів проїхатися по пиці смугастого.

 

Він втратив рівновагу і впав.

 

В цьому двіжі я отримала від когось з них удари по ногам (гематома, ссадна). Зате, вдалося вирвати свій телефон.

 

В моменті, коли я піднімалась,друг смугастого з розмаху влупив мені долонею плюху. По окулярах та носі (трохи болить, хрящ цілий, болить голова, очі цілі, скло не розбилось).

 

Коли я відійшла на безпечну відстань, погрози і агресивні вигуки підкріпилися рухом чоловіка у смугастому: він взявся за пах і кричав, що ми всі будемо смоктати і таке інше, – йдеться у розповіді Наталії.

Насамкінець вона додала, що люди, які проходили повз і проїжджали машинами ніяк не відреагували на те, що невідомі чоловіки чіпляються до неї.

Зараз жінка прагне розшукати нападників. Також вона написала відповідні заяви до поліції та СБУ.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.