Пн. Вер 23rd, 2024

Вони швидко стають непрезентабельними

З часом контейнери для їжі втрачають свій вигляд і їй важко вимити. Багато людей викидають їх і купують нові. Проте досвідчені господині знають, які їх відчистити.

Для цього треба вам треба звичайні підручні засоби, які є у більшості вдома.

Вона чудово впорається з неприємним ароматом цвілі. Можна додати ложку соди під час чищення посуду. Це доповнення до звичайного миючого засобу, а разом вони працюють супер ефективно та прибирають забруднення.

Сік лимона також ліквідує потрібні запахи і допомагає якісно очистити пластикові лоточки. Половину лимона можна видавити у потрібний контейнер і залити окропом. Далі залишити на 10 хвилин окисати і в кінці помити просто зі звичайним миючим засобом.

Сіль чудово справляється з усуненням запахів та неприємних відкладень. Просто додайте сіль у лоток, після миючий засіб та залий гарячою водою. Залиш також на 10-15 хвилин і після промивання водою.

  • Лимонна кислота

Працює так само як і сода. Можна залити лоток із лимонною кислотою гарячою водою і залишити на деякий час. Далі почистити мочалкою та готово.

Кожен із методів класно справляється із забрудненнями та допомагає усунути небажаний аромат. Також, методи знезаражують лотки від бактерій, які розмножуються разом із терміном перебування їжі у ньому.

Як прибрати жовтизну із пластикових контейнерів?

У лоточках із пластику також може з’явитися жовтизна, яка шкідлива для здоров’я. Ця жовтина в пластикових лоточках іноді викликається хімічними реакціями між їжею і пластиком, особливо при зберіганні кислотних продуктів. Тому важливо регулярно стежити за лоточками.

Позбутися жовтизни нам допоможе оцет:

  • Візьміть близько 200 мл теплої води і змішайте із 4 столовими ложками оцту.
  • Залийте рідиною лоток і залиште на 15 хвилин.
  • Промийте водою і висушіть контейнер.

Спосіб чудово допомагає позбавлятися також жиру, плісняви, застарілих шматків їжі і всього подібного.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.