Пт. Вер 20th, 2024

В них була єдність на всіх рівнях (c)

Найближча подруга вбитої мовознавиці Ірини Фаріон Оксана Микитюк розповіла, що покійна мала теплі стосунки з донькою, онуками й за кілька тижнів до смерті навіть зустрічалася з колишнім чоловіком.

Софійка була для неї дивом, найбільшим щастям, яке вона просто обожнювала, любила до нестями. І та їй давала повну віддачу. В них була єдність на всіх рівнях, гармонія цілковита. Ірина називала доню і Софійка, і Софієчка, і Софіярочка, і Софочка, — поділилася Оксана Микитюк.

Коли донька Ірини Фаріон дорослішала її мама та бабця молися за те, щоб майбутній обранець Софії був «національним та релігійним» як і вся їхня родина.

Мати Ірини Фаріон, Ярослава Степанівна, вимолила такого чоловіка, яким став Василько. Він абсолютно відповідав тій життєвій дорозі, якою йшли Ірина та її Софійка. Тому, коли почалася війна, що зробив чоловік, якого моя подруга називала своїм сином? Пішов на війну, — додала подруга Ірини Фаріон.

Вона додала, що навіть з колишнім чоловіком Остапом, який після початку війни пішов на фронт, Ірина Фаріон мала гарні стосунки.

Остап зателефонував до Софійки, коли прийшов у відпустку. Тоді вони втрьох і зустрілися. Це сталося за три тижні до загибелі Ірини, — поділилася Оксана Микитюк.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.