Вт. Вер 24th, 2024

Минуло 25 років після фільму

Весною 1999 року на світові екрани вийшов фантастичний бойовик «Матриця». Він був знятий режисерами братами Вачовскі. Зараз, після трансгендерного переходу вони – сестри Вачовські.

Ця стрічка про майбутнє, в якому посталі машини захопили людей, яких насильно під’єднали до Матриці та отримують з них енергію, необхідну для їхнього існування.

 

Хакерові Нео випало завдання з’ясувати, яким є справжній світ, та врятувати людство.

Виявляється, стрічці не пророкували успіху. Однак, вона стала шалено популярною та отримала продовження. Навіть більше, «Матрицю» додають до списку одних із кращих фільмів. Успіх картини багато в чому залежав від акторів та їх гри.

Кіану Рівз (Нео)

Канадійський актор виконував роль Томаса Андерсона, він же Нео, коли йому було близько 35 років.

До «Матриці» артист грав у таких картинах, як «На гребені хвилі», «Швидкість», «Адвокат Диявола». Відомо, що роль Нео у «Матриці» мав зіграти інший актор.

Продюсери розглядали Вілла Сміта на цю роль, але він відмовився від неї на користь іншої картини. Тож, вибір впав на Кіану Рівза, який до цього мав досвід гри у фільмі зі схожим стилем «Джонні-Мнемонік».

Артист не був одруженим та не має дітей. Зараз Кіану Рівзу 60 років. Він перебуває у стосунках із художницею Олександрою Грант.

Лоуренс Фішборн (Морфей)

У фільмі «Матриця» Американський актор зіграв роль Морфея, на той час йому було приблизно 38 років.

Робота в картині принесла Фішборну шалену популярність. До «Матриці» артист вже мав успішні ролі, серед яких фільм «На що здатне кохання», за який актор отримав номінацію на «Оскар».

Після ролі Морфея він також зіграв у картинах «Місія нездійсненна», «Ганнібал», «Джон Вік», «Людина Мураха та Оса», «Трансформери: Початок».

Актор був двічі одружений та виховує чотирьох дітей. Нині Лоуренсу Фішборну 63 роки й він продовжує активно зніматися у кіно.

Керрі-Енн Мосс (Триніті)

Канадійська акторка зіграла одну зі своїх найвідоміших ролей, коли їй було близько 32 років.

Після фільму «Матриця» артиста зіграла в «Червоній планеті», «Помпеї», «Сніговий пиріг».

Під час знімань «Матриці» артистка мала короткотривалий роман з колегою за фільмом Кіану. Зараз Керрі-Енн Мосс 57 років. Вона й надалі активно веде акторську кар’єру.

Г’юго Вівінг (агент Сміт)

Англо-австралійський актор зіграв у фільмі, коли йому було близько 39 років. Зараз артисту 64 роки.

Роль агента Сміта принесла Вівінгу популярність, хоч до цього він мав чимало ролей.

Актор мав успішні ролі у картинах «Володар перснів», «V означає Вендетта», «Гоббіт», «З міркувань совісті», «Капітан Америка: Перший месник».

В Г’юго Вівінга перебуває в шлюбі. У пари є двоє спільних дітей, але вони не узаконювали свої стосунки.

Джо Пантоліано (Сайфер)

Американський актор зіграв роль Сайфера у віці близько 48 років. Наразі йому 73 роки.

Після виходу цього бойовика до артиста прийшла світова слава. Також актор грав в успішному серіалі «Клан Сопрано», за яку отримав нагороду «Еммі». Пантоліано зіграв у понад ста фільмах та серіалах.

В актора було два шлюби, загалом в нього четверо дітей.

Джерело: ТСН

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.