Сб. Лип 27th, 2024

26.12.23

Павло Невесенко

Сапер з Рівного розповів, як працюють рятувальники на деокупованих територіях. Нині Україна найбільш замінована держава у світі. Близько 170 тисяч квадратних кілометрів є потенційно небезпечними для населення. Де найгірша ситуація, та чому на розмінування нашої країни може піти десятки років, дивіться далі у сюжеті.

З початком повномасштабної війни Богдан Білотіл змінив професію і став сапером. Їздить по деокупованих територіях та розміновує нашу державу від забруднення рашистів.

Також, Богдан Білотіл бував і на Миколаївщині та Донеччині. Саме останню територію вважає найбільш небезпечною в Україні.

Під час своєї роботи Богдан Білотіл стикається з різними ситуаціями. Розповідає знаходять різноманітні міни — їх дуже багато на території України.

Найбільш хвилюючим відрядженням рятувальник вважає візит на Донеччину. Там доводилось працювати менш як за 50 кілометрів від лінії фронту.

Також Богдан Білотіл розповідає на повне розмінування території України можуть піти десятки років. Не дивлячись на те, що його професія є небезпечною, хоче продовжувати допомагати людям.

Відтак після перемоги рятувальник, не хоче покидати професію сапера. Зізнається тоді буде роботи непочатий край.

Читайте також: У пам’ять про маріупольців: на Дубенщині діти створили різдвяну шопку

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.