Сб. Лип 27th, 2024

Фото ілюстративне

До поліції надійшла заява 48-річної жительки обласного центру, що через шахрайські дії невідомих вона втратила значну суму зі свого банківського кредитного рахунку.

Рівнянка розповіла, що днями до неї на мобільний зателефонувала жінка, яка представився працівником служби безпеки одного із банків та повідомила, що невідомі з її рахунку намагаються зняти кошти.

Вона запевнила: аби зберегти кошти — потрібно заблокувати рахунок. Жінка виконала всі вказівки псевдобанкіра: повідомила код який їй надійшов у повідомленні, в результаті чого аферистам вдалося незаконно втрутитися в роботу її онлайн-банкінгу.

Відтак, з банківського кредитного рахунку рівнянки зникло 69 977 гривень: частину шахраї переказали на інші рахунки, частину — на поповнення мобільного та оплату послуг в інтернеті.

За цим фактом слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вчергове наголошують і застерігають громадян: якщо вам телефонують із будь-якими питаннями стосовно ваших банківських рахунків, перервіть розмову і сконтактуйте з представником фінустанови за номером, вказаним на звороті картки. Будьте пильні!

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: Пропонували “інтимні послуги”: на Рівненщині на шахрайстві викрили двох ув’язнених

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.